Zoek & Boek

"De bungalows waren super, alles zat erop en erin, goede bedden, meer dan voldoende bestek, oven, en haard." (Fam. Appelman)

Centrale ligging op Texel

Onze vakantiehuisjes op bungalowpark Gortersmient hebben een centrale ligging in een prachtige omgeving, rustig gelegen direct aan de rand van het dennenbos. Ons 2-persoonhuisje ligt verscholen aan de rand van het gezellige centrum van Den Burg.

Omgeving

De duinen en het strand bevinden zich op minder dan 2 km afstand en ook de gezellige dorpen De Koog en Den Burg zijn dichtbij. Gaat u naar het zuiden van het eiland, richting het plaatsje Den Hoorn? Dan kunt u genieten van prachtige natuurgebieden. Breng dan een bezoekje aan De Horsmeertjes of De Geul.

Activiteiten in de omgeving

Gaat u met kinderen (ongeveer 3 tot 8 jaar) op vakantie? Loop dan eens het Sommeltjespad. Dit is een leuke wandeling van 1,5 km waar de kids de weg kunnen zoeken met behulp van sommeltjes (een soort kaboutertjes). Het pad begint aan de Pelikaanweg. Ook is het leuk om de uitkijktoren (Fonteinsnol) in het bos te beklimmen. Verder kunt u natuurlijk heerlijk wandelen en fietsen in de omgeving.

Texelse dennenbos

Het Texelse dennenbos werd aangeplant aan het eind van de 19e eeuw. Er was behoefte aan houtproductie en het was een goede manier om de woeste duinen nuttig te maken. Voor houtproductie bleek het aangelegde bos niet erg geschikt. Populair was de omgeving wel, het dennenbos vormt nu een belangrijk recreatiegebied.

Fietsverhuur

Het verkennen van de omgeving doet u natuurlijk op de fiets. Indien u tijdens uw verblijf een fiets wilt gebruiken, kunt u deze reserveren bij Van der Linde Fietsenverhuur. De fietsen worden direct naar uw accommodatie gebracht en staan klaar bij aankomst!

Na het boeken, ontvangt u een bevestigingsmail met de mogelijkheid om fietsen te huren. Als u reeds al geboekt heeft, klikt u hier om fietsen te huren bij Van der Linde Fetsverhuur tijdens uw verblijf.